Home

Achtergrond 172 x bekeken 4 reacties

Graaiende PvdA'ers uit de gratie

PvdA-leden die als ziekenhuisdirecteur of schoolbestuurder meer verdienen dan de premier. hoeven er niet op te rekenen dat ze voor hun partij burgemeester of minister kunnen worden.

PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen wil dat PvdA'ers zich 'sober en dienstbaar' opstellen.


Een woordvoerder van Ploumen bevestigde zaterdag uitspraken van de partijvoorzitter in NRC Handelsblad. De zogeheten Balkenendenorm die gaat gelden voor een groot deel van de (semi-)publieke instellingen bedraagt ruim 180.000 euro.


De sociaaldemocraten werken aan een erecode voor PVdA'ers waarin de normen voor beloning worden vastgelegd. In de code, die in september klaar is, komen ook regels te staan voor het aantal bijbanen voor PvdA-bestuurders. Ook moeten ze van de partij gaan solliciteren als ze wachtgeld ontvangen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Als je als directeur of bestuurder toch al meer verdiend als de premier waarom zou je die job ambiëren??? Moet je wel tamelijk in de war zijn. Met een beetje fotoshoppen kun je ook een plaatje met Obama maken.

 • no-profile-image

  Leen

  Ik zou ze uit de partij schorsen! Dat is het enige wat echt helpt. Aanpakken dit probleem en ik zou zeggen: Wie volgt?.

  NB. Die 180000 Euro is een hoop geld hoor! Daar kun je nauwelijks een tegenprestatie voor leveren.

 • no-profile-image

  gert

  Je zult nog schrikken als je wist hoeveel PvdA-leden dat verdienen,ja sociaal en rechtvaardig roepen ze dan,maar wie beoordeelt dat,links lullen,rechts vullen,ook declareren gaat ze soms goed af{Herfkens]

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Dat gaat ze flink wat kader kostten, graaien en betuttelen daar zijn ze vet goed in, bij die Partij voor de Allochtonen

Of registreer je om te kunnen reageren.