Home

Achtergrond 175 x bekeken

Gorilla geboren in Burgers' Zoo

De Arnhemse dierentuin Burgers' Zoo heeft er een kleine gorilla bij. De baby werd onverwachts geboren in de nacht van maandag op dinsdag. "We ontdekten de baby 's ochtends pas, toen het bij de moeder zat'', aldus de woordvoerster woensdag.

Het is ruim twee jaar geleden dat er een gorillababy werd geboren in Burgers' Zoo. "Vrouwtjes zorgen gemiddeld vier jaar voor hun kind en al die tijd raken ze niet zwanger. Bovendien hebben we maar drie volwassen vrouwtjes'', legt de woordvoerster uit.

De baby van moeder N'Gayla mocht woensdag voor het eerst naar buiten. De gorilla krijgt een naam als duidelijk is of het een mannetje of een vrouwtje is. "Dat kunnen we pas zien als de moeder haar jong wat meer loslaat'', vertelt de zegsvrouw van de dierentuin.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.