Home

Achtergrond 1328 x bekeken

Goede kwaliteit stamslabonen

Rinke Bouman van de firma Heerema uit Groningen oogst 6,5 hectare stamslabonen op een perceel in Dronten. De kwaliteit en opbrengst van de bonen zijn prima.

”Het ziet er goed uit op het moment”, zegt Mettinus Heerema. ”Vorig jaar waren er berichten dat het slecht ging met de stamslabonen, maar wij hebben daar geen last van.” Heerema levert aan de conservenindustrie in Nederland en België en krijgt de contractprijs. ”Die is goed. Natuurlijk staat de markt onder druk, maar dat is overal het geval. Tot nu toe kunnen wij ons product goed afzetten.” Foto Axipress

Een deelneemster verfraait haar dieren op de zaterdag gehouden fokveedag in Hellevoetsluis. Zo’n zestig koeien dongen mee naar de titel van mooiste koe van de Zuid-Hollandse eilanden. Winnaar werd koe Martha 93 van Cees van der Wekken uit Maasdam. Met haar sleepte hij de wisselbeker van de dagkampioene in de wacht, maar ook bracht hij nog vijf andere kampioenstitels mee naar huis. Van der Wekken was dan ook sterk vertegenwoordigd. Voor de kinderen was er een kalverbegeleidingswedstrijd. De fokveedag werd druk bezocht. Er werden ongeveer 3.300 bezoekers geteld, waarvan 2.200 betalende. Donateurs en kinderen mochten gratis binnen. Foto John Biert

Een Letse medewerker van akkerbouwer Jan Bokdam uit Biddinghuizen rooit uien van een perceel in Dronten. Het zijn vroege biologische uien van het ras Summit. ”Ik kan niet alle uien zelf kwijt, dus een deel lever ik vast af aan handelaar OTC Holland in Lelystad”, legt Bokdam uit. ”Er is nu wat vraag en de uien zijn eraan toe.” Opbrengst en kwaliteit lijken Bokdam, die 11 hectare uien teelt, prima. ”Het grootste deel gaat thuis de mechanische koeling in. Als het moet zijn ze met deze kwaliteit wel tot april, mei bewaarbaar.” Foto Axipress

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.