Home

Achtergrond 266 x bekeken

Goede kwaliteit dahlia’s in keuringszaal

Voor de eerste van de drie speciale dahliakeuringen werden maandag goede kwaliteiten door de inzenders naar de keuringszaal gebracht.

Het sortiment dahlia’s is enorm breed en gevarieerd en in feite is er dus voor elk wat wils. Dat neemt niet weg dat in deze periode van de zomer het aanbod van alle mogelijke bloemen op de bloemenveilingen de vraag overstijgt en dus veel producten qua prijsvorming onder druk komen te staan en soms zelfs partijen worden doorgedraaid.

Maandag waren er wat de dahlia’s betreft dan ook partijen die net twee cent per steel opleverden. Voor dat geld kun je eigenlijk niet aan het werk gaan. Gelukkig waren er ook die tien cent of meer opleverde en er voor zorgen dat de moed er in blijft.

Hiskoflower bracht onder andere Dahlia 'Bonesta' (foto) naar de keuring. Wit met rode streepjes en in de markt voor de verkoop via supermarkten, waartoe de eerste aanzet al is gegeven. Genoemde inzender toont ook de mooi rode Dahlia 'Red Cap' en onder andere de oranje Dahlia 'Slvia'.

De combinatie Van der Vlugt-Kops toont onder meer de Dahlia van het waterlelie type 'Night Butterfly'. Een prachtige kleurcombinatie van paars, wit en geel. Mooi wit is D. 'Eternal Snow' en fel rood D. 'Burning Love'. J. van der Linden en Zn. showt onder andere de zeer donkere, kleinbloemige semi cactus Dahlia 'Trebbiano' en de purperen D. 'Wizzard of Oz'.

H. van Eeuwijk en Zn. kwam met een serie prachtige grootbloemige cultivars naar de keuring. Zeer apart is de gele cactus Dahlia 07-08, waarvan de bloembladpunten gekruld zijn. Fors van bouw is de grote witte Dahlia 'Kenora Jubilé' en prachtig donkerrood met witte punten Dahlia 'Checkers'. Aad Leijten tenslotte showt een vaas met de prachtig paarse decoratieve Dahlia 'Purple Flag'.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.