Home

Achtergrond 198 x bekeken 3 reacties

Giftig afval aangetroffen in Ommen

De toegangswegen naar een gronddepot bij het Zwartepad in Ommen (Overijssel) zijn voorlopig afgesloten, omdat er op het bouwterrein giftig afval is aangetroffen.

Politie en brandweer troffen onder meer landbouwgif, ampullen morfine, rookmelders en injectienaalden aan. Dat maakte de gemeente in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend. De autoriteiten beginnen maandag een onderzoek naar de herkomst van het afval en naar wat er precies is aangetroffen. De grond in het depot is bestemd voor de verlenging van de N36.

De Socialistische Partij (SP) gaat de vondst van giftig afval op een bouwterrein in Ommen (Overijssel) in de kamer aankaarten. Op het gronddepot werden vrijdag onder meer landbouwgif, ampullen morfine, rookmelders en injectienaalden aangetroffen.

De schuld voor de toestand ligt volgens SP-kamerlid Remi Poppe bij het nieuwe bodembeleid van de overheid. "Het ziet eruit als een doelbewuste vermenging van afval. Dit is een rechtstreeks gevolg van het nieuwe bodembeleid van de minister, dat gesjoemel in de hand werkt'', aldus het kamerlid.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Lekker stigmatiserend hoor, de media wordt bedankt! Behalve de ampullen, morfine en injectienaalden is er ook "Landbouwgif" aangetroffen. Maar de kop van dit artikel luidt: Landbouwgif aangetroffen in Ommen.

 • no-profile-image

  a

  hallo iedereen heeft het over gronddepot maaar dit is de onderkant van een in aanbouwzijnde viaduct !! dus de grond is al in gebruik.

 • no-profile-image

  Bassie

  Maar wat ik het ergste nog vind is dat wanneer er een controle plaatsvind door de gemeente op mijn erf er altijd wel iets te vinden is waar men over kan struikelen.
  En zoiets moet dan terstond worden aangepast of worden opgeruimd en dan gaat het over een built geel zand b.v.
  Maar bij zoon project van de overheid mag blijkbaar dit allemaal wel.
  En wie weet wie staks de schuld gaat krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.