Home

Achtergrond 191 x bekeken

Gezondheidsraad: geen algehele vaccinatie

De Gezondheidsraad vindt het 'op dit moment' niet nodig de hele Nederlandse bevolking in te enten tegen de Mexicaanse griep.

De raad adviseert minister Ab Klink (Volksgezondheid) het vaccineren van een aantal (risico-)groepen. Het gaat om alle 60-plussers en alle mensen die verder ook altijd al een oproep voor de jaarlijkse griepprik krijgen. Ook adviseert de raad vrouwen die minstens drie maanden in verwachting zijn in te enten, maar alleen als ze tot een medische risicogroep behoren.

Verder zou personeel uit de gezondheidszorg een prik moeten krijgen als het werkt met mensen uit bovengenoemde groepen. Ten slotte moet er een prik komen voor gezinsleden en mantelzorgers van mensen die erg ziek kunnen worden of mogelijk zelfs zouden kunnen sterven door de Mexicaanse griep.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.