Home

Achtergrond 4 reacties

Gevaarlijke bijtschildpad ontsnapt in Diever

In de Drentse plaats Diever is een bijtschildpad ontsnapt. Het 50 centimeter lange dier kan gevaarlijk zijn, waarschuwt eigenaar Parick Vos.

De schildpad, die volgens Vos maandagavond al ontsnapte, kan vingers, tenen of zelfs een hele hand afbijten als mensen of kinderen te dicht bij hem in de buurt komen. Ook kan hij een gevaar vormen voor huisdieren. Vos is aan het verhuizen en had de schildpad maandag tijdelijk in een speciekuip gehuisvest. Het verblijf van het dier was echter niet goed afgesloten.

De eigenaar heeft dinsdag in de omgeving naar zijn schildpad gezocht. Hij heeft inmiddels de politie en de dierenambulance in Zuidwest-Drenthe ingelicht. Woensdag zoeken medewerkers van een reptielenbedrijf uit Leeuwarden verder. De bijtschildpad wordt uiteindelijk 80 centimeter lang en kan ongeveer 15 kilometer per uur afleggen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  lange vinger

  Auw !!

 • no-profile-image

  gert

  Ja ,veel mensen moeten tegenwoordig een exotisch huisdier hebben en het liefst ook een beetje gevaarlijk dier,blijkbaar krijgen ze daar een kick van en verandert de dagelijkse sleur

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Ha, ha, 15 km per uur!!!!!! Deze schildpad heeft waarschijnlijk een turbo en doet komend weekend mee met de formule 1 op het circuit van Spa Francorchamps.

 • no-profile-image

  gert

  Ga liever naar Diever ,maar nu even niet

Of registreer je om te kunnen reageren.