Home

Achtergrond

Gestolen jacht na jaar op snelweg teruggevonden

De politie heeft vandaag een jacht dat een jaar geleden als gestolen was gemeld, teruggevonden op de A59.

Twee mannen vervoerden het motorjacht op een trailer. De twee (38 en 27) uit Roosendaal en Rotterdam vertelden dat ze het jacht vervoerden op verzoek van een vriend die in de gevangenis zit en dat het niet van hen was. Ze zijn aangehouden en na verhoor op vrije voeten gesteld. Dat heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) laten weten.

De mannen werden aangehouden op de A59 bij Made. Agenten haalden het jacht, een Monterey, type 262 Cruiser, naar de kant van de weg omdat er geen goed kenteken op de trailer zat en ze het vermoeden hadden dat de trailer te licht was voor het grote jacht.

Na onderzoek bleek dat inderdaad het geval. Ook bleek geknoeid met de scheepsnummers. Aan de afdrukken van het verwijderde registratienummer konden de agenten achterhalen dat het schip in Werkendam als gestolen was gemeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.