Home

Achtergrond 253 x bekeken

Geen overlevenden crash Papoea-Nieuw-Guinea

Geen van de dertien inzittenden heeft de vliegramp op Papoea-Nieuw-Guinea dinsdag overleefd.

Dit heeft de Australische premier Kevin Rudd woensdag gezegd in het parlement in Canberra. Aan boord van het kleine Twin Otter vliegtuig bevonden zich negen Australiërs, een Japanse vrouw en drie inwoners van Papoea-Nieuw-Guinea. Reddingswerkers hebben het wrak in onherbergzaam gebied bereikt en geconstateerd dat er geen overlevenden zijn.

Het toestel was van luchtvaartmaatschappij Airlines PNG, die tussen Papoea-Nieuw-Guinea en Australië vliegt. De noodlottige vlucht was opgestegen in Port Moresby, de hoofdstad van Papoea-Nieuw-Guinea, en was op weg naar Kokoda in de rimboe. Kokoda is een geliefd oord bij Australische toeristen. Het was een slagveld tijdens de Tweede Wereldoorlog waar ook Australische soldaten hebben gevochten. Zij hielden Japanners tegen die probeerden naar Port Moresby op te rukken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.