Home

Achtergrond 194 x bekeken

Geen hogere vergoeding voor natuurbeheer

Een groep boeren uit Groningen heeft geen recht op een hogere vergoeding voor agrarisch natuurbeheer.

Dat heeft de Raad van State (RvS) besloten. De boeren hadden de hoogte van de vergoeding die zij kregen voor natuurbeheer tussen 1 november 2000 en 31 oktober 2006 aangevochten. In 2000 is de vergoeding vastgesteld op 80.671,96 euro.

Hierbij is vermeld dat dit bedrag nog werd aangepast omdat de vergoedingen voor de akkerbouwpakketten nog niet waren goedgekeurd en dat de vergoedingen met terugwerkende kracht zullen worden verlaagd. Het bedrag is drie keer verlaagd en in 2007 definitief vastgesteld op 69.821,14 euro.

Gedeputeerde Staten van Groningen en de rechtbank van Groningen oordeelden eerder al dat de boeren het moeten doen met de in 2007 vastgestelde vergoeding, omdat duidelijk is aangegeven dat de vergoeding kon worden verlaagd. De Raad van State is het daar mee eens.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.