Home

Achtergrond 172 x bekeken

'Geen concrete bedreiging koningin'

"Er zijn geen concrete bedreigingen binnengekomen richting de koningin. We willen gewoon het onvoorspelbare voor zijn'', meldde Mengs Gerritsen, hoofd voorlichting van de politie IJsselland, vrijdag.

Op basis van politieinformatie is vrijdag in de gemeenten Ommen en Raalte een noodverordening van kracht tijdens het bezoek van de koningin aan deze dorpen. Ook in Dalfsen is deze van kracht, meldde een woordvoerder. In de noordverordeningen staat dat "ernstig gevreesd moet worden voor een toename van het wapenbezit'' in de omgeving van de koningin.

"Het is niet zo dat grote groepen hooligans deze kant op komen'', stelt Gerritsen. "De verordening is een preventieve maatregel die de politie extra mogelijkheden geeft in te grijpen, indien nodig.'' De politie is extra alert met het drama op koninginnedag in Apeldoorn nog vers in het geheugen. Zo mogen met de verordening agenten preventief fouilleren.

Ook geldt er in het gebied van het bezoek een verbod op het houden van demonstraties, op het dragen van spandoeken en het scanderen van ordeverstorende leuzen. De koningin bezoekt achtereenvolgens Dalfsen, Ommen en Raalte waar ze 's middags op het oogstfeest Stöppelhaene verschijnt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.