Home

Achtergrond

Franse tuinbouw krijgt 15 miljoen steun

De Franse tuinbouw krijgt 15 miljoen steun voor een 'onmiddellijk' noodplan.

De steun is bedoeld voor een verlichting van de sociale lasten en voor rente-subsidie op leningen, aldus een woordvoerder van landbouwkoepel FNSEA na een nieuwe overlegronde met minister Bruno Le Maire van landbouw.

"Dit is een eerste stap, een urgentiemaatregel voor de moeilijkste gevallen. We kunnen nog niet tevreden zijn maar het is een begin. Nu gaan we werken aan een duurzame oplossing en meer structurele veranderingen. De minister heeft ons verteld dat z’n deur open blijft," aldus voorzitter Bruno Dupont van de organisatie van fruittelers FNPFruits.

Het ministerie van landbouw heeft voor eind september een grote ronde tafelconferentie over de tuinbouw op de agenda gezet. "’Le Maire wil de groente- en fruitsector een economisch perspectief bieden gezien het grote belang voor het platteland en de werkgelegenheid," aldus een verklaring van het departement.

Of registreer je om te kunnen reageren.