Home

Achtergrond 194 x bekeken

Fraaie nieuwe dahlia's

Arie C. Koot weet van wanten als het erom gaat nieuwe dahlia's te ontwikkelen en te promoten.

Regelmatig worden nieuwe producten in de keuringszaal getoond. Zoals deze week. Mooi van tint is de purperen Dahlia nummer 51-07. Heel bijzonder de dieprode D.19.08, waarvan het bloemblad gespleten is. Purper en wit is D. nummer 214-08 en mooi rood D. 'Balthasar'. Meer dahlia’s van meer inzenders zijn over twee weken in de keuringszaal te verwachten. Op 24 en 31 augustus en 7 september worden namelijk speciale dahliakeuringen gehouden.

Kwekerij Davelaar haalt deze week nog eens flink uit met een serie Crocosmia, waaronder de vuurrode Crocosmia 'Emberglow' en de goudgele C. 'George Davidson'. Prachtig oranjerood is Crocosmia masoniorum, oranje/geel C. 'Meteoor' en stevig met een veelbelovende kam C. 'Red King'. Henk Holtmaat zette laat in het seizoen een nieuwe Astilbe op de keuringstafel. Het product is nog onder nummer en volgens de inzender een mooie maat voor een grote pot voor late leveringen. Tevens is het een goede tuinplant.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.