Home

Achtergrond 241 x bekeken

Forse daling agrarisch inkomen in Verenigde Staten

De inkomsten uit de agrarische sector in de Verenigde Staten dalen dit jaar met 38 pro­cent ten opzichte van 2008.

Dat blijkt uit de prognose van het Amerikaanse ministerie van landbouw, USDA. De agrarische toegevoegde waarde aan het Nationaal inko­men wordt in 2009 geschat op 37,6 miljard euro (54 miljard dollar). Dat is 23 miljard euro minder dan het agrarisch inkomen van 60,8 miljard in 2008. Ook ligt het inko­men hiermee ruim 2 miljard euro onder het tienjarig gemiddelde.

De daling vindt zowel in de plantaardige als de dierlijke sec­tor plaats. Ondanks een daling van 12,5 miljard euro in de plant­aardige sector komt het inkomen met 115 miljard euro toch op het één na hoogste inkomen ooit. Het niveau van 2008 was een record. De inkomsten uit de veehouderij zullen naar verwachting met 15,7 procent dalen naar 83 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.