Home

Achtergrond

Flinke groei aanmeldingen hbo-studenten

Het aantal studenten dat zich tot nu toe voor hbo-opleidingen heeft aangemeld, ligt veel hoger dan vorig jaar.

Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van vooraanmeldingen van de HBO-raad, de organisatie van hogescholen. "Het gaat om voorlopige cijfers, dus we moeten een slag om de arm houden. Maar nu is wel al duidelijk dat deze veel hoger uitkomen dan vorig jaar'', aldus de voorzitter van de HBO-raad Doekle Terpstra. Hij bevestigt daarmee berichtgeving van het NOS Journaal.

In vergelijking met 2008 hebben zich tot nu toe ruim 18 procent meer studenten aangemeld. Terpstra meent dat de opleidingen zich op meer interesse mogen verheugen door de economische crisis. "Veel studenten kiezen ervoor om verder te studeren in plaats van een baan te zoeken, omdat de vooruitzichten op de arbeidsmarkt slecht zijn.''

De organisatie voorziet dat het aantal studenten op HBO-scholen dit jaar oploopt tot rond de 400.000. Terpstra: "Het is een enorme uitdaging om al die studenten op te vangen.'' De groei betekent volgens de voorzitter niet alleen een positieve ontwikkeling voor de onderwijsinstellingen. Volgens hem zien sommige hogescholen zich ook voor problemen gesteld, omdat ze een tekort aan docenten hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.