Home

Achtergrond

Flink aantal cultivars in keuringszaal

Liefhebbers van bijzondere bol- en knolgewassen kunnen in de keuringszaal het hart ophalen.

Nog altijd is er een flink aantal soorten en cultivars van Eucomis te bewonderen en draagt Cees Breed het nodige bij om de harten van de echte liefhebbers sneller te doen kloppen.

Zoals de weliswaar fragiele, maar toch sterke Bessera elegans (foto). Een product waarvan slechts twee soorten bekend zijn en oorspronkelijk uit Mexico komt. Het is een echte (na)zomerbloeier is en produceert aantrekkelijke hangende bloemetjes De knollen zijn niet winterhard, dus moeten voordat de vorst invalt flink worden afgedekt, of gerooid om binnen vorstvrij, droog en koel te overwinteren.

Prachtig is de bloei van de licht roze Cyrthantus elatus. De zogenoemde Scarborough lelie. De vroegere naam van dit product luidt Valotta en er zijn zo’ n vijftig soorten bekend. Het product is ook bekend onder de naam Vuurlelie die is ontstaan doordat bepaalde soorten in Zuid Afrika de eerste zijn die gaan bloeien op een plaats waar brand is geweest. Cyrthantus doet het goed in bloembakken op het balkon of terras, maar kan ook perfect al kamerplant dienen.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.