Home

Achtergrond 170 x bekeken

Fietsende weerstations op pad in Arnhem

Meteorologen gaan woensdag in Arnhem met twee bakfietsen vol apparatuur op pad om het stadsklimaat in kaart te brengen.

Dat maakte de gemeente Arnhem dinsdag bekend. De fietsende weerstations deden onlangs hetzelfde in Rotterdam.
De bakfietsen rijden 's middags en 's avonds een route van 15 tot 20 kilometer door Arnhem om onder meer de temperaturen, straling en luchtvochtigheid te bepalen. De leerstoel meteorologie en luchtkwaliteit van Wageningen Universiteit voert het onderzoek uit.

De gemeente Arnhem liet eerder in augustus al een hittescan van de stad maken vanuit een vliegtuig. Op warme plekken in de stad wil Arnhem maatregelen treffen die een verkoelende werking hebben, zoals de aanleg van groene daken, meer openbaar groen en water en duurzaam energiegebruik. De hittescan was succesvol, aldus de gemeente. Het onderzoek vindt plaats in het kader van het Europese project Future Cities, dat is opgezet om tijdig maatregelen tegen de klimaatverandering te kunnen nemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.