Home

Achtergrond 196 x bekeken 2 reacties

FNV stelt alternatief voor aan Avebe

FNV-vakbondsleden bij zetmeelaardappelbedrijf Avebe stellen voor om vijf vakantiedagen in te leveren als alternatief voor de voorgestelde crisismaatregel.

Het grootste deel van de medewerkers ziet het namelijk niet zitten om zestien maanden lang 2,4 uur per week zonder loon te werken. De Avebe-directie probeert vanaf eind augustus in kleine overleggen werknemers te overtuigen van de noodzaak van de maatregel. Leden van FNV Bondgenoten en CNV zijn hierbij zoveel mogelijk aanwezig.

"Als je baas langskomt en je bent maar met een klein groepje, dan is het lastig om te zeggen wat je denkt. Steun van ons lijkt me dan welkom", legt FNV-lid en Avebemedewerker Bert Schipper uit. "Wij kennen de slechte vooruitzichten van het bedrijf. Er is overproductie en we verkopen niet goed. Om grotere problemen voor te zijn, wil de directie ons omgerekend 15 van de 23 atv-dagen laten inleveren zonder financiële compensatie. Dat is nogal wat. Verder wordt medewerkers van rond de zestig jaar gevraagd of ze vervroegd willen uittreden. Hoe dit verzoek valt, is nog niet bekend."

Het tegenvoorstel van de bonden is om iedereen vijf vakantiedagen in te laten leveren. "Dit levert het bedrijf ongeveer een miljoen euro op." Tot nu toe gaat de directie niet akkoord. : We proberen zoveel mogelijk collega’s hiervoor warm te krijgen."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    bertus

    wat een armoede aanbod, wij boeren leveren dit jaar minstens 25% in, dieptriest deze opsteling van het fnv,van enige betrokkenheid of enigzins hart voor de zaak is weinig te bespeuren, in en intriest!!!!!!!!!!

  • no-profile-image

    bertus

    er gaat nog heel wat water door de rijn voor dat ......,maw eerst zien dan geloven, politiek moeten ze het eerst eens worden en nog belangrijker blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.