Home

Achtergrond

Extra controle honden op parkeerplaats bij strand

Warm weer kan gevaarlijk zijn voor honden.

De beesten staan of liggen te lang in de hitte. Dat zei woensdag de Hondenbescherming, die regelmatig te maken krijgt met honden die door de hitte zijn bezweken. Daarom controleert de organisatie in de zomermaanden extra op parkeerterreinen bij attractieparken en stranden.

De Hondenbescherming denkt dat er per jaar ongeveer 25 honden doodgaan door hoge temperaturen. Volgens Just de Wit van de Hondenbescherming zweten honden niet zoals mensen en kunnen ze hun warmte niet kwijt. "Mensen laten hun hond soms gewoon in de hitte naast de fiets meerennen of laten de hond achter in een hete auto. Het bloed wordt dik en stroperig, waardoor het onvoldoende kan worden rondgepompt. Dat leidt al snel tot een onomkeerbaar coma en de dood'', zegt De Wit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.