Home

Achtergrond

Exportprijzen VS vallen onverwacht terug

De prijzen van de Amerikaanse export zijn in juli onverwacht gedaald.

De goederen waren gemiddeld 0,3 procent minder duur dan in juni. Dat maakte het ministerie van Arbeid donderdag bekend. Analisten rekenden op een stijging van 0,4 procent. Vooral de prijzen voor geëxporteerde landbouwproducten en voedingsmiddelen daalden in juli. In juni stegen de exportprijzen in de Verenigde Staten nog met 1,1 procent.

De importprijzen daalden sterker dan was voorzien. De prijzen van de import lagen in juli gemiddeld 0,7 procent lager, waar een daling van 0,4 procent was verwacht. Vooral de prijs van benzine ging omlaag, maar ook de prijzen van geïmporteerde industriële goederen waren lager. Het is de eerste keer in zes maanden dat de importprijzen zijn gedaald.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.