Home

Achtergrond 1 reactie

Export Europees rundvlees valt met 15 procent terug

De export van Europees rundvlees naar zogenoemde derde landen (buiten de EU) is dit jaar met 15 procent teruggevallen ten opzichte van het vorige jaar. Dit blijkt uit cijfers van het Productschap Vee en Vlees (PVV).

Deze cijfers gelden voor de eerste vijf maanden van dit jaar. In totaal is dit jaar tot en met mei 95.454 ton rundvlees met exportsteun buiten de EU afgezet. Vorig jaar ging het nog om een hoeveelheid van 109.772 ton die met behulp van restitutie werd geëxporteerd.

In het nieuwe Gatt-jaar 2009-2010, dat op 1 juli begon, mogen Europese rundvleesverwerkers en handelaren volgens deze overeenkomst bijna een miljoen ton rundvlees met subsidie naar derde landen exporteren. De belangstelling voor deze mogelijkheid is nog niet heel erg groot.

In de eerste drie weken van het nieuwe handelsjaar zijn nog maar certificaten aangevraagd voor de uitvoer van een kleine 5.000 ton rundvlees, ofwel nog maar 0,5 procent van het contingent. Bij een normale export zouden al certificaten zijn aangevraagd voor 8 procent van het contingent.

Eén reactie

  • no-profile-image

    hako

    ik wil exporteren naar bosnie ...wie kan mij helpen

Of registreer je om te kunnen reageren.