Home

Achtergrond 226 x bekeken

Emoe aan de wandel op snelweg

Op de A28 bij het Gelderse Hulshorst is vanochtend een losgebroken emoe aan de wandel gegaan. Dat meldde de politie. De emoe is na de struisvogel de grootste vogelsoort.

Omstreeks kwart voor tien kreeg de 112-centrale meerdere meldingen over de loslopende emoe. Het dier zorgde voor een gevaarlijke situatie, aldus de politie. Dat bleek wel toen een vrachtwagenchauffeur niet tijdig kon remmen en op zijn voorganger botste.
De politie, een dierenambulance en boswachters rukten uit om het dier te vangen. Het verkeer op de snelweg was toen al vrijwel tot stilstand gekomen, aldus een politiewoordvoerder.

Twee agenten wisten de emoe uiteindelijk me behulp van een omstander te vangen. Beide agenten liepen daarbij schaafwonden op moesten zich door een arts laten behandelen. Waar de emoe vandaan komt, is nog niet bekend. De politie hoopt dat de eigenaar zich snel meldt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.