Home

Achtergrond

Eis valt in Puttense moordzaak

De dader van de verkrachting en moord op de Puttense Cristel Ambrosius hoort vandaag welke straf hem boven het hoofd hangt.

De officier van justitie in de zogenoemde Puttense moordzaak maakt de strafeis in de loop van de dag bekend. Ambrosius was 23 toen zij in januari 1994 werd omgebracht.

Voordat de aanklager aan de beurt is, komt de moeder van het slachtoffer aan het woord. Zij maakt gebruik van haar spreekrecht en zal de rechtbank vertellen welke gevolgen de moord op haar dochter voor haar heeft.

De verdachte werd op 20 mei 2008 aangehouden voor de moord op de stewardess uit de Gelderse plaats Putten. Twee mannen werden al eerder, naar later bleek ten onrechte, veroordeeld voor het misdrijf. Wilco Viets en Herman Dubois zaten hun volledige gevangenisstraf van tien jaar (zeven jaar effectief) uit voordat ze in een herziene rechtszaak werden vrijgesproken. Beide mannen hebben een schadevergoeding gekregen voor de tijd die ze in de gevangenis hebben doorgebracht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.