Home

Achtergrond

Effect Vuelta in Drenthe 'verpletterend'

Het effect van de Vuelta in Drenthe is verpletterend. Dit zei waarnemend commissaris van de koningin Anneke Haarsma zondag. Wat de Ronde van Spanje voor Drenthe doet, overtreft alle verwachtingen, meende de zegsvrouw, ,,Een betere promotie kunnen we hier niet bedenken.''

,,Overal hingen vlaggen met de tekst 'Relus bedankt'. Relus kan meer dan tevreden zijn'', klonk Haarsma enthousiast over de vorig jaar overleden commissaris van de koningin. Sportfan Ter Beek heeft zich enorm ingezet de Vuelta naar Drenthe te halen. Drenthe heeft laten zien wat organiseren is, meende Haarsma. ,,Alles verliep vlekkeloos.''


Over de Drentse gastvrijheid zei ze: ,,De Spanjaarden waren diep en diep onder de indruk. Het is voor het eerst dat zij buiten hun Iberische schiereiland hun wielerronde hebben gemaakt. Zoveel mensen zijn in hun land voor dit evenement niet op de been. En dan die dorpsfeesten. Met 1500 man paella eten en wat al niet meer. De Spanjaarden geloofden hun ogen niet'', schetste de politicus.


Drenthe is volgens Haarsma bij uitstek een fietsprovincie. ,,Mijn droom is om in 2028 de start van het wielrennen tijdens de Olympische spelen op het TT-circuit in Assen te laten plaatsvinden'', aldus Haarsma. ,,De Vuelta is pas het begin van wat er op dit gebied in Drenthe staat te gebeuren.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.