Home

Achtergrond 1 reactie

Economen: AOW-leeftijd naar 68 jaar

Een snelle verhoging van de AOW-leeftijd tot ten minste 68 jaar ligt voor de hand.

Anders kunnen de gevolgen van de vergrijzing niet zonder versobering van de AOW-uitkering of lastenverzwaring worden opgevangen.
Dat schrijven de Tilburgse hoogleraar Lans Bovenberg en Willem Heeringa, beleidsmedewerker bij De Nederlandsche Bank in een artikel in het economenvakblad ESB.

Het kabinet wil de AOW-leeftijd verhogen van 65 naar 67 jaar, maar is bereid daarvan af te zien als de Sociaal-Economische Raad (SER) in oktober met een goed alternatief komt om de kosten van de vergrijzing op te vangen. De vakbeweging heeft grote moeite met verhogen van de AOW-leeftijd. Volgens beide economen heeft de kredietcrisis de overheidsfinanciën dusdanig fors verslechterd dat een verhoging van de AOW-leeftijd tot 68 jaar meer voor de hand ligt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Mien

    Voor beroepen als ambtenaar/ kantoorpersoneel kan het nog wel hoger.
    Maar de mensen welke op 17 jarige leeftijd al beginnen met werken kunnen wel volstaan met 42 jaar arbeid en dan met pensioen. Kortom iedereen 42 jaar werken zowel mannen als vrouwen. En geen gezeur over kinderen opvoeden etc. Dan kan degene die lekker lang op school heeft gezeten tot zijn of haar 70 of zo doorwerken.

Of registreer je om te kunnen reageren.