Home

Achtergrond 325 x bekeken 1 reactie

EVO: tol op Hollandse trucks bij Antwerpen kan niet

De Nederlandse transportsector verwerpt suggesties vanuit Antwerpen om tol te heffen op Nederlandse trucks.

De Antwerpse wethouder Marc Van Peel had recentelijk gezinspeeld op een Hollandheffing op de Antwerpse ring, als wraak voor de Nederlandse vertraging bij het uitdiepen van de Westerschelde voor Antwerpen. "Tol heffen alleen op Nederlandse vrachtwagens kan niet'', zegt beleidsadviseur Rienk Jan Slotema van verladersorganisatie EVO maandag. "Er is een Europese richtlijn die dat verbiedt. Als je iets doet tegen vrachtwagens, moet dat voor vrachtwagens van alle nationaliteiten gelden.''

De verladersorganisatie EVO is het geheel eens met Antwerpen dat de Westerschelde zo snel mogelijk moet worden uitgediept om grotere schepen toe te laten tot de Antwerpse haven. Dat zou ook Nederlandse bedrijven geld besparen. De uitdieping is stilgelegd door de Raad van State, omdat er mogelijk schade is voor de natuur. EVO noemt het typisch dat het in Vlaanderen wel mogelijk is de Schelde tijdig uit te diepen en in het Nederlandse deel niet. "Wellicht is de Nederlandse wetgeving zwaarder dan Europees nodig'', aldus Slotema.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Ja inderdaad de Nederlandse natuurwetgeving is zwaarder dan de Europese,Nederland is op dat gebied ook weer het braafste jongentje van de klas,vooral Natura 2000 dreunt hard door in de wetgeving,met 162 gebieden voor Nederland

Of registreer je om te kunnen reageren.