Home

Achtergrond

EU positief over Thais toezicht op export pluimveevlees

Thailand houdt voldoende toezicht op de hygiëne en diergezondheid in zijn pluimveesector.

Thaise pluimveeproducten voldoen aan de eisen die de Europese Unie stelt. Dat concludeert het Food and Veterinary Office (FVO), de veterinaire inspectie van de EU, in een rapport. Het FVO bezocht in februari dit jaar onder meer enkele pluimveehouderijen en laboratoria in Thailand.

Het onderzoek was een vervolg op een inspectiebezoek aan het land in 2005. Toen werden wel enkele gebreken vastgesteld, met name bij de aanpak van pluimveeziekten zoals AI en NCD. Volgens de Thaise autoriteiten komt AI nog sporadisch voor en is het land vrij van NCD. Thailand is met Brazilië een van de grootste exporteurs van pluimveevlees naar de EU.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.