Home

Achtergrond 214 x bekeken

EU: Geen massale sluiting scholen

Het is niet nodig om nu al over te gaan tot een massale sluiting van de scholen wegens Mexicaanse griep, zeiden EU experts donderdag.

In Nederland begint het nieuwe schooljaar in het noorden van het land maandag. De scholen hoeven niet gesloten te blijven, maar lokale autoriteiten moeten alert blijven. Per geval moeten zij in de gaten houden of een school dicht moet of niet. De EU gaf donderdag in twee beleidsverklaringen advies over hoe Europese landen de verspreiding van Mexicaanse griep tegen kunnen gaan. De sluiting van scholing kwam als eerste aan bod, omdat in sommige landen nu al aan de maatregel werd gedacht. Zelfs al kan het sluiten van een individuele school de kans op besmetting door een ziek kind beperken, met de maatregel moet volgens de EU-experts voorzichtig worden omgesprongen. Massale schoolsluiting kan namelijk tot 'potentieel hoge economische en sociale kosten' leiden.

Het tweede onderwerp waarover de EU donderdag advies gaf, was de bewegingsvrijheid van Europese burgers. Mensen die griepsymptomen hebben, wordt sterk afgeraden te reizen. Als ze dat toch doen, is het advies om een mondkapje te dragen.
De EU heeft aangekondigd verder te vergaderen over de vaccins voor de Mexicaanse griep. Deze zouden gevaarlijk zijn voor kinderen, terwijl jongeren juist erger te lijden hebben onder de Mexicaanse griep. De EU verwacht binnen enkele dagen met een verklaring over het vaccin te komen. Volgens een woordvoerder zal het vaccin echter pas in oktober op de markt komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.