Home

Achtergrond

ECB laat rente op 1 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het belangrijkste rentetarief voor de eurozone zoals verwacht onveranderd gelaten.

De rente blijft daardoor op het historisch lage niveau van 1 procent staan, zo maakte de ECB vandaag na afloop van de maandelijkse rentevergadering bekend. Analisten hadden al verwacht dat de ECB de rente, net als in de voorgaande twee maanden, ongemoeid zou laten. ECB-president Jean-Claude Trichet licht het rentebesluit later op de middag in een persconferentie toe.

De ECB heeft de rente de afgelopen maanden in zeven stappen teruggebracht van 4,25 procent naar 1 procent, het laagste niveau sinds de invoering van de euro in 1999. De lagere rente zou ervoor moeten zorgen dat het goedkoper wordt voor burgers en bedrijven om geld te lenen, zodat zij met hun bestedingen de economie kunnen stimuleren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.