Home

Achtergrond 5 reacties

Droogte in noorden van China

Een ernstige droogte in het noorden van China heeft ervoor gezorgd dat vijf miljoen mensen te weinig drinkwater hebben.

Ook meer dan vier miljoen stuks vee worden bedreigd door het watertekort. Dat meldde het Chinees staatspersbureau Xinhua vandaag.

Door de droogte, die al sinds eind juli de regio teistert, is bijna 9 miljoen hectare akker verwoest. Dat is een gebied twee keer zo groot als Nederland. De overheid vreest dat het watertekort nog verder toe zal nemen. Ook is Peking bang dat in andere regio's de droogte ook toe zal slaan.

Maatregelen moeten gaan zorgen dat de toegang tot water voor alle Chinezen gegarandeerd blijft. Zo mogen gemeenten niet te veel water gebruiken en zijn speciale teams ingezet om te helpen in de zwaarst getroffen gebieden, zoals de provincie Jilin en de autonome regio Binnen-Mongolië.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  wat zijn dit weer stompzinninge opmerkingen van nederlanders op klompen

 • no-profile-image

  kriskras

  goed e ! het zoe nog 3 maanden droog moeten bliven !

 • no-profile-image

  vd Zanden

  Inderdaad akkerbouwer , te gek voor woorden dat men zo over mensen DURFT te denken

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Het niveau van Kriskras uit Staden en Anonieme uit reactie is BARBAARS!!! ik vraag mij af wie heeft jullie opgevoed??? Of zijn jullie helemaal niet opgevoed??? Daar lijkt het verdacht veel op!!!

 • no-profile-image

  anonieme

  vind ik ook, die chinezen maken zich om een ander ook niet druk, dus zoals het gezegde gaat: de een zijn dood is de ander zijn brood !!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.