Home

Achtergrond

Dodental tyfoon in Taiwan boven 500

Het dodental door de tyfoon Morakot in Taiwan is opgelopen naar 543. Zeker 117 mensen worden nog vermist. Dat heeft de Taiwanese regering donderdag gemeld. Morakot trof Taiwan begin deze maand. Het is de dodelijkste wervelstorm in de eilandstaat in vijftig jaar tijd. In augustus 1959 kostte de tyfoon Ellen op Taiwan het leven aan ongeveer 700 mensen.

Bijna alle doden en vermisten komen uit het zuidelijke dorp Hsiaolin, dat tijdens het noodweer werd bedolven onder een modderstroom. Op de puinhopen zal een herdenkingspark worden aangelegd. Het dorp en de stoffelijke overschotten die onder de modder liggen worden niet opgegraven, maakte de burgemeester maandag bekend.

De regering van Taiwan ligt onder vuur, omdat zij te traag zou hebben gereageerd op de ramp. President Ma Ying-jeou heeft zijn excuses aangeboden voor de trage reactie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.