Home

Achtergrond

Dodental Mexicaanse griep boven de 2.000

Het wereldwijde dodental als gevolg van de Mexicaanse griep is inmiddels opgelopen tot 2185.

Dat meldde de Wereldgezondheidsorganisatie WHO vandaag. Vorige week was nog sprake van 1799 doden. Het H1N1-virus is aangetroffen in 171 landen. Verreweg de meeste doden, 1876, waren te betreuren in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. In Europa stierven 85 mensen, van wie het merendeel in Groot-Brittannië.

Meer dan 209.000 mensen zijn volgens de officiële cijfers ziek geworden. De WHO denkt echter dat dit aantal het topje van de ijsberg is, omdat veel mensen vanzelf herstellen en niet naar de dokter gaan. Ook hoeven sinds kort niet alle cijfers meer te worden doorgegeven, omdat dat te veel werk oplevert voor overheden.

Het aantal doden valt in vergelijking met die van de gewone griep nog altijd mee. Daardoor sterven jaarlijks tussen de 250.000 en 500.000 mensen. Tot vijf miljoen mensen worden zeer ziek van die griep.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.