Home

Achtergrond

Doden door bomaanslag op politie Ingoesjetië

Door een aanslag op het hoofdbureau van politie in de Russische deelrepubliek Ingoesjetië zijn maandag zeker elf mensen om het leven gekomen.

Een autobom ontplofte op de binnenplaats, waar agenten appel hadden, berichtte het Russische staatspersbureau RIA Novosti. Circa dertig mensen raakten gewond. Rond negen uur 's ochtends reed een vrachtwagen door een hek bij een controlepost naast het hoofdbureau in de stad Nazran. Kort daarna vond een zware explosie plaats. "Het gebouw en auto's eromheen staan in brand'', aldus een politiebron eerder.

Het geweld in de grotendeels islamitische Noord-Kaukasus is afgelopen maanden flink toegenomen. Bijna dagelijks zijn er berichten van aanslagen door moslimstrijders op agenten, functionarissen en militairen in Ingoesjetië en het aangrenzende Dagestan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.