Home

Achtergrond

Democratische senator Ted Kennedy overleden

De Democratische senator Edward 'Ted' Kennedy is gisteravond op 77-jarige leeftijd overleden.

Dat heeft zijn familie woensdag bekendgemaakt. Kennedy leed sinds vorig jaar aan een hersentumor.

”We hebben het onvervangbare midden van de familie en het opgewekte licht in onze levens verloren, maar de inspiratie van zijn geloof, optimisme en vasthoudendheid zal altijd in onze harten blijven leven”, liet de familie weten. Volgens de Democratische leider in de Senaat, Harry Reid, hebben zowel de senatoren als de Kennedy’s een patriarch verloren.

Kennedy zat sinds 1962 in de Amerikaanse Senaat. Hij was het boegbeeld van de progressieve beweging in de Verenigde Staten.
Kennedy was de broer van wijlen president John F. Kennedy en politicus Robert F. Kennedy. Na hun dood groeide hij uit tot pater familias van de Kennedy-clan.

Hij maakte geen geheim van zijn streven ooit president van de VS te worden. Hij moest die hoop laten varen toen hij na een feest met zijn auto van een brug in een rivier reed. Een campagnemedewerkster verdronk. Kennedy kwam onder vuur te liggen, omdat hij de politie pas laat had gealarmeerd. In 1980 deed hij alsnog een gooi naar het presidentschap, maar hij verloor de strijd om de Democratische nominatie van de zittende president Jimmy Carter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.