Home

Achtergrond

Defensie sluit al haar banenwinkels

Defensie gaat al haar banenwinkels van de landmacht sluiten.

Van de elf vestigingen die in de jaren negentig werden opgericht om beroepspersoneel te werven, zijn er nu nog vijf over. Vier daarvan - in Eindhoven, Amsterdam, Arnhem en Assen - gaan nog dit jaar dicht. Rotterdam volgt volgend jaar als laatste.

Dat heeft een woordvoerder van Defensie donderdag gezegd. Defensie bouwt deze vorm van werving af, omdat ze het doelmatiger vindt om op andere manieren potentiële werknemers te benaderen. Vooral internet werkt goed, evenals optredens van Defensie op grote evenementen, aldus de woordvoerder. De krijgsmacht kampt met een enorm personeelstekort. Op dit moment zijn er zevenduizend militaire vacatures.

De banenwinkels werden opgericht toen de opkomstplicht voor de militaire dienst in 1996 werd opgeschort. Alleen de landmacht kende deze wervingsvorm.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.