Home

Achtergrond 219 x bekeken

Deeltijdvrouwen willen meer flexibiliteit

Gaan vrouwen meer werken wanneer zij vaker zelf hun rooster kunnen bepalen? Dat is een van de vragen waarop de Taskforce Deeltijdplus antwoord hoopt te krijgen met in totaal 27 proefprojecten in diverse sectoren.

De taskforce, die in april vorig jaar is begonnen, heeft tot doel vrouwen met een kleine deeltijdbaan te stimuleren meer uren te gaan werken. Met het oog op de vergrijzing is vergroting van de arbeidsdeelname hard nodig om alle voorzieningen betaalbaar te houden.

Veel vrouwen zeggen wel meer uur te willen werken, maar in de praktijk doen ze het niet. Uit gesprekken met vrouwen blijkt dat zij meer flexibiliteit nodig hebben, zei voorzitter Pia Dijkstra van de taskforce dinsdag in Den Haag.

Tijdens de projecten wordt onderzocht wat vrouwen belemmert meer te gaan werken en hoe die belemmeringen kunnen worden weggenomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.