Home

Achtergrond 150 x bekeken

De Hond is te gezaghebbend voor reclame

De Reclame Code Commissie vindt dat de Nederlandse Energie Maatschappij de reclame met Maurice de Hond niet meer moet gebruiken.

Een woordvoerster bevestigde woensdag een bericht uit de Volkskrant. Bij de Reclame Code Commissie kan men klachten indienen over reclame-uitingen. "Iemand heeft ons gevraagd te beoordelen of de reclame van de Nederlandse Energie Maatschappij in strijd is met de Nederlandse Reclame Code'', zegt de zegsvrouw. Volgens de codecommissie is De Hond een deskundige met een groot gezag en zou hij om die reden geen specifieke producten mogen aanprijzen.

In de energiereclame zegt de opiniepeiler dat 94 procent van de Nederlanders geld kan besparen door de overstap te maken naar een andere energiemaatschappij. De Nederlandse Energiemaatschappij kan tot 11 augustus in beroep gaan tegen de uitspraak van de Reclame Code Commissie. Als de reclame niet wordt ingetrokken, zal de commissie media aanbevelen de spot te weren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.