Home

Achtergrond 402 x bekeken

De Heus sluit vestiging Erp

Mengvoerbedrijf De Heus gaat op termijn zijn vestiging in Erp (gemeente Veghel) sluiten. Dat bevestigt een woordvoerder van De Heus.

De productie van de Erpse vestiging wordt in zijn geheel overgeheveld naar de fabriek in Veghel. Al eerder werd bekend dat De Heus de productiecapaciteit van die fabriek gaat opvoeren, door de bouw van een nieuwe productieunit. Ook de productie van de te sluiten fabriek in Den Bosch wordt in Veghel ondergebracht.

De gemeente Veghel kwam in actie nadat bekend werd dat De Heus en de gemeente den Bosch tot een akkoord waren gekomen over de sluiting van de fabriek in den Bosch en de overheveling van de productie naar Veghel. De gemeente Veghel vond dat de productie van Erp dan ook wel kon worden overgeheveld naar Veghel. De gemeente Veghel gaat er volgens berichten in het Brabants Dagblad van uit dat De Heus het terrein in Erp over vier jaar overdraagt aan de gemeente.

Over de vergunning voor de De Heus fabriek in Ravenstein is nog steeds geen duidelijkheid. De Raad van State boog zich voor het laatst op elf mei in een openbare zitting over de vergunning die zou moeten gaan gelden voor de productie van 350.000 ton voeders. De Raad van State heeft onlangs voor de tweede keer de uitspraak uitgesteld. De eerste keer gebeurde dat eind juni toen de eerste termijn van zes weken verstreek.

Of registreer je om te kunnen reageren.