Home

Achtergrond 418 x bekeken

Dahlia’s door hagel geteisterd

Voor de tweede speciale keuring van dahlia’s die maandag plaatsvond waren slechts weinig inzendingen.

Henk van Eeuwijk van H. van Eeuwijk en Zn. vertelde dat hij moeizaam twee vazen had weten te vullen. De rest van de vele soorten dahlia’s op de showtuin zijn vrijdagavond door een korte felle hagelbui vernield. Daardoor was van showkwaliteit geen sprake meer.

Van Eeuwijk zette desalniettemin goede kwaliteit in de keuringszaal van de witte bal Dahlia 'Reycroft Jan' (foto) en de eveneens witte cactus Dahlia 'Tsuki yori no shisha' wat eerder al eens door een vakgenoot werd vertaald als 'Boodschapper van de maan'. Van eerstgenoemde cultivar is voldoende voorhanden om aan de vraag vanuit de handel tegemoet te komen.

De tweede cultivar is al ongeveer een halve eeuw oud, houdt zich goed staande en is goed bruikbaar op zowel vaas als tuin, waarbij vanwege de geringe lengte een plek in het perk de voorkeur verdient. Er staan ook Dahlia's in de keuringszaal die vorige week werden ingezonden in het kader van de houdbaarheidskeuring. Daaronder bevinden zich onder meer de witte Dahlia met paarse randen 'Ada’s Attraction' en de goudgele D. 'Bocherell' van Arie C. Koot, alsmede de voortreffelijke, oudrode en donker gestreepte D. 'Candy Club' van J. van der Linden en Zn. Dahlia’s zijn overigens ook nog te bewonderen in de showtuin van CNB, die tot 1 oktober te bezichtigen is.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.