Home

Achtergrond

Crisis treft landbouwbeurzen nauwelijks

De agrarische vakbeurzen bij de Evenementenhal Hardenberg en Evenementenhal Gorinchem hebben nog weinig last van de crisis.

De beurzen voor de intensieve en rundveehouderij worden dit jaar zelfs groter dan vorig jaar, aldus beursorganisatie.

De organisatie merkte dat bedrijven begin dit jaar iets afwachtender waren als gevolg van de economische situatie en slechte prijzen in bepaalde sectoren. Maar standhouders die eerder twijfelden of ze zouden komen, besluiten alsnog naar de beurs te gaan. De vakbeurzen zijn inmiddels voor meer dan 75 procent volgeboekt.

De vijf vakbeurzen voor de akkerbouw, rundveehouderij en intensieve veehouderij trekken inmiddels ruim 110.000 agrariërs. Ruim 75 procent van de oud-exposanten heeft zich inmiddels ingeschreven voor komend najaar.

Grondlegger van de agrarische vakbeurzen, directeur Herman van der Most, is van plan een nieuwe hal te bouwen in Gorinchem. Daarnaast wil hij in Hardenberg in Overijssel een hotel bouwen zodat exposanten daar kunnen overnachten.

Afgelopen jaar is in Hardenberg al een nieuwe hal gebouwd van 3.600 vierkante meter en zijn er 4.000 extra parkeerplaatsen aangelegd.
De eerste beurs, de LIV (Landbouwdagen Intensieve Veehouderij), is 27, 28 en 29 oktober in Hardenberg. De overige beurzen zijn in november en maart.

Of registreer je om te kunnen reageren.