Home

Achtergrond

Cramer overweegt openhouden kernreactor Petten

Minister Jacqueline Cramer (VROM) overweegt de kernreactor in Petten volgend jaar niet te sluiten voor onderhoud en reparatie, om daarmee de behandeling van kankerpatiënten niet in gevaar te brengen.

Maar de veiligheid rondom de reactor "staat absoluut voorop'', zei Cramer vrijdag afloop van de ministerraad. Petten moet van 1 maart tot 1 september dicht voor reparatie van het koelsysteem. Cramer overlegt dit najaar met haar collega-ministers Ab Klink (Volksgezondheid), Maria van der Hoeven (Economische Zaken) en Piet Hein Donner (Sociale Zaken) over de toekomst van de reactor.

De Nederlandse Vereniging voor Nucleaire Geneeskunde (NVNG) wil dat Petten openblijft voor de productie van zogeheten medische isotopen. In Canada is de kernreactor Shalk River stilgelegd. Deze is goed voor 50 procent van de wereldbehoefte aan isotopen. Petten is dat voor 30 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.