Home

Achtergrond 277 x bekeken

Cichorei oogsten

Loonwerker Werner Baert bekijkt de cichoreioogst bij teler Piet D'haens.

Loonwerker Werner Baert bekijkt de cichoreioogst bij teler Piet D'haens. Verwerker Sensus verwacht een bovengemiddelde cichoreioogst. Dat zegt woordvoerder René Schunselaar op basis van het groeiverlooponderzoek. ”Sinds begin augustus hebben we vier keer een wekelijkse bemonstering gedaan. Het positieve beeld dat we al hadden, wordt hierin bevestigd.” Foto Camile Schelstraete

De voorbereidingen voor Potato Europe in Emmeloord zijn in volle gang. De internationale aardappelbeurs wordt op 9 en 10 september gehouden. Vorig jaar vond de beurs plaats in het Franse Villers-Saint-Christophe, waar zo’n 10.000 bezoekers naartoe trokken. Voorafgaand aan de beurs in Nederland vindt op 8 en 9 september een congres plaats. Daarnaast zijn er diverse velddemonstraties, proefvelden en machinedemonstraties te bezoeken. Er is ongeveer 30 hectare uitgetrokken voor de velddemonstraties. Die trekken naar verwachting de meeste bezoekers. Foto Ruud Ploeg

De dood van 28 koeien en jonge runderen door een val van een steile rotswand stelt de bewoners van het Zwitserse Soustal in het kanton Berner Oberland voor een raadsel. Waarom storten 28 dieren, die gewend zijn aan het leven in de bergen, zich als lemmingen van een rotswand? Uit onderzoek is tot nog toe niets gebleken van mogelijke opjaging door een wild dier. De dode dieren zijn inmiddels met behulp van een helikopter geborgen en vervolgens nogmaals onderzocht. De dieren hebben zich niet tegelijkertijd, maar verspreid over enkele dagen naar beneden gestort. Dit gebeurde op meerdere plekken in het gebied rond het dal. De koeien zijn eigendom van verschillende veehouders in het gebied, zo melden Zwitserse media. Foto Politie Bern

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.