Home

Achtergrond

China huisvest 50.000 Tibetaanse nomaden

China heeft bijna 50.000 Tibetaanse nomaden de afgelopen vier jaar in dorpjes geplaatst om de kwetsbare ecologie in het Tibetaans hoogland te beschermen tegen overbegrazing van hun kuddes.

Dat hebben Chinese staatsmedia gemeld. Volgens wetenschappers loopt het gebied gevaar door smeltende gletsjers die in de toekomst overstromingen kunnen veroorzaken. Activisten hebben het beleid bekritiseerd. Volgens hen is het een aanslag op de boeddhistische cultuur in de regio.

China wil uiteindelijk honderdduizend Tibetaanse nomaden op vaste plaatsen huisvesten. De nomaden krijgen hulp bij het starten van een eigen bedrijfje en het volgen van een opleiding. Ook worden er scholen en andere faciliteiten voor de nomaden gebouwd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.