Home

Achtergrond

Carbo Holland gaat door als J. Rijnsma Beheer

Carbo Holland, leverancier van voedingssupplementen voor vee op basis van actieve koolstof, gaat na een faillissement door als J. Rijnsma Beheer.

Dit bevestigt directeur Wigle Vriesinga. Carbo Holland ging niet ten onder aan een gebrek aan klanten. Het was de combinatie van kostbaar lobbywerk, onderzoek naar de werking van de actieve koolstof, een haperende grondstoffenleverantie en de financiering van tal van rechtszaken over het FIR-systeem.

Een stevige belastingaanslag deed vervolgens de deur dicht. Dankzij een lening van 30.000 euro van afnemers en een oude bv die Vriesinga nog had liggen – op naam van zijn inmiddels overleden vrouw – kon een doorstart worden gemaakt. Daarbij groeit volgens Vriesinga de klantenkring.

Of registreer je om te kunnen reageren.