Home

Achtergrond

Canada produceert veel minder tarwe

Canada produceert dit jaar 16 miljoen ton zachte tarwe.

Dat is 20 procent minder dan vorig jaar, toen 20 miljoen ton van de akkers is gehaald. De oogst van 2007 haalde 14,7 miljoen ton. De oogst van durumtarwe valt terug van 5,5 miljoen ton vorig jaar naar 4,2 miljoen ton dit jaar. In 2007 oogstte het land 3,7 miljoen ton harde tarwe. Dat blijkt uit cijfers van de Canadian Wheat Board. Canada hoort samen met de VS en de EU tot de grootste tarweexporteurs ter wereld.

De gerstopbrengst zakt naar 8,6 miljoen ton. Dat is 23 procent minder dan de 11,2 miljoen ton die vorig jaar is geoogst. In 2007 is 10,3 miljoen ton geoogst. Canada heeft dit jaar veel last gehad van kou en droogte. Het graan heeft daardoor minder groeidagen gehad dan normaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.