Home

Achtergrond

Canada haalt hooguit gemiddelde opbrengst koolzaad

Canada haalt dit jaar hooguit een gemiddelde productie van koolzaad.

In juli werd de opbrengst geschat op 10,3 miljoen ton. Dat is 19 procent minder dan de recordoogst van 2008 maar hoger dan het meerjaarlijks gemiddelde van 9,7 miljoen ton.

Maar volgens persbureau Agra Europe gaan deskundigen uit van hooguit een gemiddelde productie vanwege droogte. Koolzaad is het enige gewas in Canada dat een gemiddelde opbrengst haalt. Andere gewassen hadden veel last van voorjaarsvorst en droogte.

Koolzaadolie wordt gebruikt als biobrandstof en voedingsolie. Canada is de grootste exporteur ter wereld. Vorige maand sloten de EU en Canada een akkoord over de toelating van genetisch veranderde koolzaad. Canada denkt dat de export naar de EU groeit.

Of registreer je om te kunnen reageren.