Home

Achtergrond

Camera meest geclaimd bij verzekering

Vakantiegangers zijn afgelopen zomer heel wat camera's en daarmee vakantiefoto's kwijtgeraakt.

Van alle verloren, beschadigde of gestolen voorwerpen staat de camera in juli en augustus met 17 procent op de eerste plaats. Dit meldde de Europeesche Verzekeringen vandaag.

De camera heeft daarmee de (zonne)bril van de eerste plaats verdrongen. Dat was vorig jaar en in de winter nog het meest geclaimde voorwerp. De bril staat nu met 14 procent op de tweede plek, gevolgd door de mobiele telefoon (13 procent).

"Camera's zijn een gewild object voor dieven'', zei een woordvoerder van de reisverzekeraar. "Als je camera wordt gestolen, heb je eigenlijk dubbel pech. Want met je camera zijn ook meteen je dierbare vakantiefoto's verdwenen.'' De verzekeraar adviseert daarom niet te veel foto's op de camera op te slaan, maar ze over meerdere memorycards te verdelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.