Home

Achtergrond 10 reacties

CRV neemt Fleckvieh-aanbieder over

De CRV-groep in Arnhem neemt Meggle Besamungsstation Rottmoos in Beieren over. Hiermee koopt CRV zich in in de Duitse Fleckvieh-wereld.

Volgens CRV is Meggle Besamungsstation in Rottmoos, ten oosten van München, een gerenommeerde fokkerij-organisatie en één van de toonaangevende Duitse spelers op gebied van de Fleckvieh-fokkerij.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melk liever melkkoeien

  Als je een herd manager hebt, die niet met hoogproductieve koeien om kan gaan, is het inderdaad beter om te kruisen.

 • no-profile-image

  Freek

  Denk dat jij niet weet hoe het is om 1000 koeien te melken. Alle arbeid is betaalde arbeid, berekende rente is betaalde rente. Conclusie, deze veehouders moeten gewoon geld verdienen om het boeltje draaiende te houden.
  De Soja verslaafde Holsteins zijn voor dergelijke bedrijven veelal niet meer de beste keus als het gaat om de economie en de beheersbaarheid van het systeem.

 • no-profile-image

  Fleckviehfokker

  Eerst moeten ze bij CRV absoluut niets hebben van Fleckvieh en dan nu dit?!
  Laat ze zich bezichhouden met hun eigen HF, voordat er ook van het Fleckvieh niet meer overblijft dan een slappe magere koe.
  Een zware domper dit bericht.

 • no-profile-image

  ookfleckvieh

  Hallo Fleckviehcollega,

  niet te benauwd! Het is toch leuk om bevestiging te krijgen. Verder ben ik niet zo onder de indruk van de vette vis die crv gevangen denkt te hebben(qua stier-aanbod dan). Wij weten wel waar Stef de mosterd haalt.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Freek gij hebt gelijk! Het is jammer dat veel melkveehouders eenzijdige gedachten en meningen hebben.De holsteiner is een supermelkproducent dat is waar.Als je daar mee om kan gaan o.k. Ga zo door! Maar de meest economische is het niet volgens mij.Bovendien moeten ook de omstandigheden per bedrijf in ogenschouw genomen worden.Tenslotte blijft de vraag waar hou je van.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Het is zeer verstandig de Fleckvieh-fokkerij hiermee een extra impuls te geven.Dit geldt niet alleen voor de verkoper maar ook voor de koper!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Dit is nu het gevolg van 25 jaar indexfokkerij...................
  Bedankt wageningen

 • no-profile-image

  Freek

  Wereldwijd is fleckvieh booming. Melk pruduceren van gras en een brokje gaat het worden. De stierkalveren zijn geschikt voor roodvlees, de slechte koeien als zoog/moederkoe. Het saldo per koe ligt gewoon hoger. Melk uit granen en soja heeft gewoon een te hoge kostprijs. Kruis je fleckvieh met hf dan heb je de beste koe die er economisch gezien is. Dit hebben ze in Arnhem ook al een paar jaar door. Werk zelf in Oost Duitsland als herds manager. Weet zeker 10 zeer grote jongens te noemen die volop fleckvieh inzetten op de hf koeien.

 • no-profile-image

  melk liever melkkoeien

  Nou, allemaal aan de Fleckvieh dan.
  Wordt de melk nog schaars, en vanzelf ook weer duur. Ga zo door.!!

 • no-profile-image

  melk liever melkkoeien

  Das dan jammer Freek, want ik ben jaren herdsman geweest op een groot melkveebedrijf in de VS, voordat ik voor mezelf begon. Ik weet hoe het werken met dom personeel is. Maar toch blijf ik bij de enorme melkkracht van de Holstein. Zeker als je al het voer moet aankopen.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.