Home

Achtergrond 205 x bekeken

CNH wint door gesprekken met Agco

Het aandeel Case New Holland (CNH) won op weekbasis bijna 16 procent.

Agco-directeur Martin Richenhofen maakte bekend inderdaad met CNH’s moederbedrijf Fiat te hebben gesproken over een overname. Agco is nu de op twee na grootste machinebouwer maar wil de concurrentie met John Deere aangaan.

Volgens Richenhofen heeft de Italiaanse firma gezegd dat de automobielambities ten spijt CNH nog altijd wordt gezien als een kernactiviteit. Het gesprek tussen de ondernemingen leidde tot een stormloop op aandelen. Het aandeel staat overigens nog altijd op slechts de helft van de top in de laatste 52 weken.

Vleesconcern Smithfield Foods verloor op weekbasis fors sinds op de termijnmarkt Chicago onzekerheid heerst over de te verwachten soja- en maisoogst. De voerkosten zijn daarmee onzeker. Er lijkt een grote oogst voor de deur, maar deze is wel vertraagd.

Het aandeel Archer Daniels Midland (ADM) verloor dinsdag fors terrein. De handelaar in granen en oliezaden maakte bekend in het laatste kwartaal 83 procent minder winst te hebben gemaakt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.