Home

Achtergrond 155 x bekeken

CDA wil opheldering over sluiting scholen

Het CDA wil opheldering van minister Ronald Plasterk (Onderwijs) over het bericht dat scholen in het noorden van het land mogelijk langer zomervakantie krijgen als maatregel tegen de verspreiding van de Mexicaanse griep.

Volgens het RIVM is dat nu nog niet aan de orde, maar is het wel een optie om de scholen die op 17 augustus weer opengaan, langer dicht te houden.

Volgens Kamerlid Jan Jacob van Dijk leidt het bericht tot onrust en moet Plasterk die wegnemen. Hij wil van de minister weten of hij bij het overleg over die maatregel betrokken is en wil bovendien zeker weten of het wel zin heeft om scholen dicht te houden.

"Zeker middelbare scholieren gaan elkaar dan toch wel opzoeken. Of moeten die dan thuis gehouden worden? En wat is het perspectief voor scholen in de rest van het land? Moeten ook sportverenigingen, disco's en cafés dicht?'', zei hij vandaag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.